Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 16 maj 2017

  Leif Denneberg slutar på Jordbruksverket

  UPPDATERAD

  Leif Denneberg slutar som generaldirektör för Jordbruksverket när hans förordnade går ut 2018.

   Leif Denneberg slutar som generaldirektör för Jordbruksverket när hans förordnade går ut 2018
  Leif Denneberg slutar som generaldirektör för Jordbruksverket när hans förordnade går ut 2018 FOTO: Jordbruksverket

  ATL har i flera artiklar uppmärksammat kritiken mot Jordbruksverket kring bland annat deras stödutbetalningar. Statskontoret konstaterade i sin rapport att förseningarna och fördyringarna som uppkommit dels beror på att regelverket för de nya stöden blivit försenade, samt brister i Jordbruksverkets utvecklingsarbete.

  Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht gick dock ut och sa att han trots statskontorets kritik hade fortsatt förtroende för generaldirektör Leif Denneberg.

  I går meddelade Leif Denneberg regeringen och personalen att han slutar.

  – Det är inte förrän sommaren 2018 som förordnandet går ut, men han ville säga till direkt när han tagit beslutet att inte fortsätta, säger Harald Svensson, stabschef på Jordbruksverket till ATL.

  Enligt Harald Svensson finns inga tankar om vem som skulle kunna axla generaldirektörsposten efter Leif Denneberg.

  – Det är en fråga för regeringen, säger han.

  Sex år

  Den 1 september 2012 tillträdde Leif Denneberg tjänsten som generaldirektör. Till sommaren 2018 slutar han.

  – Jag har haft olika roller och olika ansvarsområden på Jordbruksverket och i jordbrukets tjänst i 25 fantastiska och roliga år. När mitt förordnande går ut 2018 står jag vid ett vägval. Jag är nyfiken och känner mig sugen på att göra något annat. Det finns en plan, som inkluderar min familj, om vad jag ska göra sedan, säger Leif Denneberg till Land Lantbruk.

  Regeringen har nu tid på sig att rekrytera en efterträdare till posten.

  – Vi står inför Brexit och nya och osäkra EU-reformer och det är viktigt att den som ska ta vid kommer in så tidigt som möjligt i processen, säger Leif Denneberg till Land Lantbruk.

  ATL har sökt Leif Denneberg för en kommentar.

  Läs mer: Skarp kritik mot JordbruksverketLäs mer: Fortsatt förtroende för Leif DennebergLäs mer: Denneberg: Jag är inte överraskadLäs mer: Ledare: Dags att avgå Leif DennebergLäs mer: Erlandsson kritiserar regeringenLäs mer: Nya krav på Dennebergs avgångLäs mer: Synpunkten: vi prioriterar det som ger mycket pengar till många

  Relaterade artiklar

  Till toppen