Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 15 november 2016

  Bucht: Fortsatt förtroende för Leif Denneberg

  Landsbygdsministern Sven-Erik Bucht säger att han har fortsatt förtroende för Jordbruksverkets generaldirektör Leif Denneberg trots Statskontorets kritik.

   Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht.
  Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht. FOTO: Ann Lindén

  Statskontoret konstaterar i sin rapport att förseningarna och fördyringarna som uppkommit dels beror på att regelverket för de nya stöden blivit försenade, samt brister i Jordbruksverkets utvecklingsarbete.

  Jordbruksverket har inte analyserat riskerna och nyttan med ett så pass stort projekt, menar Statskontoret.

  ”Har förtroende”

  Sven-Erik Bucht uppger att han har förtroende för Jordbruksverkets generaldirektör Leif Denneberg trots förseningar och högre kostnader.

  – Absolut, jag utgår ifrån att man tar till sig detta och börjar arbeta med de problem som Statskontoret lyfter fram på en gång, säger Sven-Erik Bucht från Bryssel, där han befinner sig på ministerråd.

  ”Vi har följt detta”

  Han säger vidare att man på departementet varit medveten om Jordbruksverkets problem sedan regeringen tillträdde 2014.

  – Vi har följt detta och det var därför vi bad Statskontoret att titta på det här.

  Stora förseningar

  Han uppger vidare att han inte haft tid att sätta sig in i Statskontorets rapport som släpptes idag eftersom han befinner sig i Bryssel men pekar på de stora förseningar som drabbat den nya jordbrukspolitiken.

  – Sen är det alltid förenat med stor risk att göra så här pass stora it-investeringar men jag är övertygad om att Jordbruksverket lär sig av detta, säger Sven-Erik Bucht.

  LÄS MER: Skarp kritik mot Jordbruksverket

  Relaterade artiklar

  Till toppen