Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 16 november 2016

  Erlandsson kritiserar regeringen

  Förre landsbygdsministern Eskil Erlandsson (C) anser att det är regeringen snarare än Jordbruksverket som bär ansvar för strulet med stödutbetalningarna.

  FOTO: Ann Lindén

  – Det är inte budbäraren gentemot bönderna som ska ha skulden, utan den som har fattat beslutet, säger Eskil Erlandsson efter ATL:s artiklar kring försenade stöd och Statskontorets skarpa kritik mot Jordbruksverket.

  – Jordbruksverket måste ha resurser för att fullfölja ett uppdrag, som i det här fallet är synnerligen komplext och med en tidsfrist som var på gränsen till omöjligt att fullfölja.

  Men är det en resursfråga? Hade det fungerat med mer pengar?

  – Då kanske man skulle ha kommit överens med regeringen om att vänta ett år och fortsätta med det gamla systemet. Den dialogen måste man ju ha med departementet.

  Eskil Erlandsson har fullt förtroende för Jordbruksverkets generaldirektör Leif Denneberg.

  – Jag känner Leif som en synnerligen lojal och rekorderlig statstjänsteman som fullföljer efter bästa förmåga som han och hans organisation kan uppbringa.

  LÄS MER: Skarp kritik mot Jordbruksverket

  Relaterade artiklar

  Till toppen