facebooktwittermail

Här är mest lästa teknikartiklarna

Artikeln om att Husqvarna lägger ner varumärket Jonsered blev den mest lästa teknikartikeln 2020. Men på topplistan hittar vi också några gamla godingar från tidigare år.

God tvåa på listan är artikeln om Traktortoppen som har uppdaterats flera gånger under året. Därefter följer JCB:s militära grävlastare som går i 90 knyck.

JCB:s nya militära grävlastare går att få upp i 90 knyck.
JCB:s nya militära grävlastare går att få upp i 90 knyck. FOTO: JCB

En intressant detalj är att flera av ATL:s tunga och mest genomarbetade teknikartiklar har letat sig upp på tio i topp-listan. Dit hör bland annat artikeln om den orkeslösa Valtran och vår djupintervju med Mattias Larsson om hur lantbruket på Abbotnäs säteri lyckades spara stora pengar på sina traktorinvesteringar.

Välläst blev också artikeln om nya 8S från Massey Ferguson. Flera av dessa är dessutom premiumartiklar, vilket innebär att de har blivit vällästa av ATL:s huvudmålgrupp som är jord- och skogsbrukare samt yrkesverksamma inom entreprenadsektorn.

Under året har Bengt Olofsson lagt vantarna på en unik stordragare för sin tid, nämligen en Massey Ferguson 1250 från 1980.
Under året har Bengt Olofsson lagt vantarna på en unik stordragare för sin tid, nämligen en Massey Ferguson 1250 från 1980. FOTO: KLARAVIK

Flera av våra veteraner har också gått hem bland läsarna, som artikeln om Bengt Olofssons unika stordragare för sin tid – en Massey Ferguson 1250 från 1980. Välläst blev också artikeln om en auktionssåld Munktell från 1929.

Längre ner på listan hittar vi också två gamla godingar. Det handlar dels om Hjalmar Anderssons A-traktorbesiktning och vad man ska tänka på innan man tar A-traktorn till bilprovningen. Knepen som räddar dig från kolasmet i tanken vid användning av RME är även i år en av tidningens mest lästa, och återfinns i år på plats nummer 21.

Mest lästa teknikartiklarna 2020

Snart säljs sista Jonseredssågen

Så går det i Traktortoppen

JCB:s militära grävlastare går i 90 knyck

Munktell från 1929 dyrast på traktorauktionen

Han fick rätt i kampen om orkeslös Valtratraktor

Stordragaren från ungdomen är nu i Bengts ägo

Dyrare traktor gav dieselbesparing på 360 000 kronor

Journalisten Robert Aschberg om sin maskinsamling

Här är nya 8S från Massey Ferguson

Pannkraven skjuts upp

Hjalmar Andersson klarade A-traktorbesiktningen

Tänk på detta innan du tar A-traktorn till bilprovningen

Knepen som räddar från ”kolasmet” i tanken

ATL TV på besök hos Robert Aschberg – här är hans maskinpark