Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 2 juli

  Halvårsskifte i traktorstatistiken

  Ytterligare ett halvår har gått, och när vi kikar in i traktorstatistiken syns flera tydliga trendbrott. Den positiva utvecklingen från början av året är bruten, och på topp-tre listan har Valtra och Massey Ferguson bytt plats.

  FOTO: Hans Dahlgren

  Årets inledande månader började bra med allt fler traktorregistreringar. Men nu är den positiva trenden bruten, och jämfört med halvårsskiftet förra året pekar allt mot att det återigen görs allt färre traktoraffärer.

  Jämfört med samma period året innan har antalet inregistrerade lantbrukstraktorer över tre ton minskat med 63 exemplar.

  Tapp för flera traktormärken

  Men även pallplaceringarna har skiftats. Vid den stora genomgången vid årsskiftet, då traktoråret 2019 lades till handlingarna, låg John Deere i topp följt av Valtra och Massey Ferguson. Nu har de två sistnämnda bytt plats.

  Hur det går för övriga märken ser ni i tabellen här nedanför.

  Där syns det också tydligt att flera märken fortsätter att backa. Men det gäller inte alla. John Deere, Massey Ferguson, Case IH och Kubota fortsätter att öka medan New Holland, Fendt och Valtra tappar mest.

  ATL TV: Branson är ett nytt märke i traktorstatistiken för året. I våras tittade ATL närmare på ett av märkets mindre modeller på 35 hästkrafter.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen