Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 1 december 2020

  De leder just nu i traktortoppen

  Med en månad kvar till nyår börjar det hetta till i traktortoppen. Kommer det bli några förändringar? Eller är listan spikad redan nu?

  FOTO: Hans Dahlgren

  192 nya lantbrukstraktorer registrerades in under november, och tittar man på totalsiffran för året slåss fortfarande Valtra och Massey Ferguson i toppen. Just nu skiljer det bara tre objekt mellan tvåan och trean. New Holland, som bitvis har aspirerat på en av pallplatserna, har halkat ner till fjärde plats och ser nu ut att ha långtidsparkerat där, om inget frivilligt eller ofrivilligt ryck görs under årets sista avgörande månad.

  Ohotad etta är fortfarande John Deere med 603 inregistrerade exemplar. Det är 224 fler än tvåan Valtra.

  Övrig statistik, liksom vilka effektklasser som efterfrågas, hittar du som vanligt i statistikdokumentet nedan. Där finns det även möjlighet att gå tillbaka och titta på tidigare månadssiffror från det gångna året.

  ATL TV: Branson är ett nytt märke i traktorstatistiken för året. I våras tittade ATL närmare på ett av märkets mindre modeller på 35 hästkrafter.

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen