facebooktwittermail d

Vill vaka över djur

Organisationen Animal Save Skaraborg manifesterar just nu utanför Skövde Slakteri. Deras talesperson Martin Smedjeback, säger att de vill få människor att tänka till.

Jonatan Alvarsson, Emma Sveder, Stina Johansson, Anthon Brunzell och Aron Schuurman vid Animal Save Skaraborg manifesterar utanför Skövde Slakteri.
Jonatan Alvarsson, Emma Sveder, Stina Johansson, Anthon Brunzell och Aron Schuurman vid Animal Save Skaraborg manifesterar utanför Skövde Slakteri. FOTO: MARTIN SMEDJEBACK

Manifestationen startade klockan nio i förmiddags. Det är en stillsam manifestation där Animal Save vill finnas på plats för att visa att någon tänker på djuren innan de dör. I USA brukar människor samlas inför avrättningar av dödsdömda fångar för att vaka. Animal Save vill etablera en liknande rörelse för djur.

– Vi vill att folk ska tänka till. Vi kanske kan beröra människor, säger organisationens talesperson Martin Smedjeback.

Flyttar sig från slaktbilarna

Skövde slakteri har inga planer på att köra i väg aktivisterna. Hittills har de flyttat på sig när köttbilarna kör in på slakteriets område.

– Gruppen har inte orsakat några problem. De har sin åsikt och uttrycker den. De står i och för sig på vår mark, men allt har gått lugnt tillväga, säger Tommy Ögren, vd på Skövde Slakteri.

Animal Save vill gärna tala med representanter för slakteriet, men hittills har ingen kommit ut till dem, säger Martin Smedjeback.

Animal Save Movement Sverige har i dag tre grupper i Sverige. Förutom den i Skaraborg finns det en i Skåne och en i Linköping. I Skåne och Linköping har det hållits flera manifestationer utanför slakterierna.

Martin Smedjeback ser gärna att det bildas fler grupper i landet.

Animal Save bildades ursprungligen i Kanada.

PREMIUM. DEL 1. ATL granskar två svenskar bland de våldsammaste djuraktivisterna i Europa

PREMIUM. Del 1. De saboterade rävjakten och hotar med nya aktioner

PREMIUM: Del 2. Här skapas propaganda mot bönder

PREMIUM. Del 2. Tar avstånd från våldet

PREMIUM. Aktivisternas plan för stulna hönsen rent djurplågeri

PREMIUM. Så skyddar du dig mot aktivister

Läs mer: Kastrering av värphöns döms ut

Läs mer: Aktivister slog till mot gård

Läs mer: Sabotage stoppar kosläpp

Läs mer: Bjöd in allmänheten fick aktivister

ATL. TV. Här slog aktivisterna till mot Mikaels gård