facebooktwittermail d

Mest lästa veteranartiklarna under året

ATL:s läsare älskar veteraner. Här är listan över våra mest lästa nostalgiartiklar under året. Vi utlovar bland annat en kavalkad av Volvo BM-traktorer, auktioner och veteraner från Case IH.


Priserna på Volvo BM skjuter i höjden


Volvo BM-traktor gick för drömsumma


Veterantraktorer lockade storpublik

En auktion med veterantraktorer i östgötska Klockrike tömde plånboken för många medan Erikshjälpen kunde fylla på i kassan. 18 veterantraktorer gick under klubban - här är listan!


Så mycket hade en BM kostat i dag

159 000 kronor för en Volvo BM-traktor var mycket pengar 1979. Men vad motsvarar summan i dagens penningvärde?


Urstarka prototypen Lisa drar på nytt

Lantbruks-Lisa hade utseendet emot sig. Men stark var den. Nu är den ute och drar igen.


Ovanliga maskiner på auktion

Auktionen i skånska Kvidinge bjöd på en riktig Case IH-kavalkad. Bland objekten finns ett 20-tal traktorer från Case IH och dess föregångare International.


Nu säljer han sin BM-10

När ägaren Tommy Svensson köpte traktorn var tanken att den skulle komma till användning. Men ibland går det inte riktigt som planerat. ATL gjorde ett reportage när hans BM-10 med remskiva och gnistsläckare skulle få ett nytt hem.


35 år och i skick som ny

Han ville ha en 814 men det fanns ingen att köpa så i stället fick det bli en 2654. Efter ett halvår i verkstaden fanns det inte en skråma eller bula på traktorn. Suget efter BMs största modell kom från tiden på Drabant-Maskiner.


Rundhytten blev en hit för 45 år sedan

Sound-Gard-hytten sänkte bullernivån och när den kom 1972 var lantbruksmedierna fascinerade. John Deeres nya hytt kallades ”rundhytten” i Sverige och med den startade en ny epok med mer komfort för traktorförarna.Så gick Case IH-auktionen

Allt blev sålt när samlaren Håkan Bengtssons Case IH-traktorer och andra pärlor såldes på auktion. ATL har priserna.