Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 15 oktober 2017

  Batterier och solceller ingen bra kombo

  Den som hoppas kunna lagra sin solcellsel från ladugårdstaket kan få tänka om. Ett nytt examensarbete visar att det är svårt att få lönsamhet i liknande fastighetsprojekt.

  FOTO: Fredrik Stork

  Studien, som har genomförts av civilingenjören Oskar Häger, visar att det är det är svårt att få investeringen att bära sig ekonomiskt. Främst eftersom inköpskostnaden är så hög i förhållande till elpriset.

  PREMIUM: Solceller lönsam investering för företaget

  Inom ramen för sitt examensarbete har han tittat närmare på ett batterilager som installerades i en av Vasakronans fastigheter, samt simulerat användningen av liknande lagringstekniker under längre perioder. Som ATL tidigare har berättat planerar även Vattenfall och forskningsinstitutet Rise att titta närmare på batterilagring vid ett lantbruk i Hälsingland.

  LÄS ÄVEN: Ny tejp ger billigare solcellerLÄS ÄVEN: Bygger vindkraftstorn i träLÄS ÄVEN: Tjuvar stal Åkes solpanelerLÄS ÄVEN: Kartan som visar var solceller fungerar bäst

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen