facebooktwittermail d

Edvard Hollertz blir politisk redaktör på Corren

ATLs ledarskribent Edvard Hollertz lämnar senare i år tidningen för att tillträda posten som politisk redaktör i Östgöta Correspondenten. Den Linköpingsbaserade morgontidningen är en av landets största lokaltidningar.

Edvard Hollertz
ATLs ledarskribent Edvard Hollertz lämnar senare i år tidningen för att tillträda posten som politisk redaktör i Östgöta Correspondenten. FOTO: LASSE HEJDENBERG

Detta är en ledartext. Det innebär att den speglar ledarsidans uppfattning i en fråga. Läs mer om ATL:s publicistiska målsättning här.

– Jag önskar Edvard mitt varmaste lycka till och vill framför allt gratulera Corren till fantastisk rekrytering. Och även om jag vet att han brinner för svensk landsbygd och lantbruk, så vet jag också att det är på Östgötaslätten han känner sig hemma, säger Lilian Almroth, ATL:s chefredaktör.

Om åren på ATLs redaktionen säger  Edvard Hollertz:

– Jag kommer att sakna alla kontakter med läsare, som generöst delar med sig av sin kunskap och sina insikter. Och jag kommer självklart att fortsätta att läsa ATL varje vecka.

– Tiden på ATL har varit otroligt lärorik, vad gäller såväl det tidningsproducerande hantverket som att förstå lantbrukssverige, säger Edvard Hollertz.

Edvard Hollertz försvinner dock inte helt från ATLs spalter. Han kvarstår som fristående krönikör på ledarsidan.

Edvards Hollertz ledare i urval:

Därför fiskar miljövännen ål

”Rätten att bruka naturen tillhör lantbrukare – inte staten”

”Det gröna näringslivet bör rusta”

”Tillåt gårdsförsäljning av alkohol”

”Aldrig har jordbrukspolitiken varit viktigare”