Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 16 oktober 2017

  Blockaden hotar driften

  Greenpeace blockad av Östrands bruk gör att driften hotas av brist på viktigaste råvaran.

  FOTO: Birgitta Sennerdal

  De stora grindarna till fabriksområdet är öppna igen, sedan Greenpeace gungor blåst ned.

  Men vägen in för virkesbilarna är fortfarande spärrad av en stor container, berättar SCA:s kommunikationsdirektör Björn Lyngfelt.

  – Det är ju polisen som får göra bedömningen om de som är där kan avhysas eller vad. Men tills vidare så går fabriken med de resurser som finns innanför grindarna.

  Hur länge räcker ett sådant lager?

  – Normal bara några dagar.

  LÄS OCKSÅ: Här slår aktivisterna till mot SCA

  Greenpeace kräver bland annat att SCA ska sluta avverka skog i de 22 000 hektar värdetrakter som Naturvårdsverket har identifierat. Men det tänker inte SCA göra.

  – I de områdena finns skog med höga naturvärden, vanlig skog, kalhyggen och contortaplanteringar. Vi skulle gärna fortsätta föra en dialog med Greenpeace om prioriteringar och effektivt naturvårdsarbete, men det är ju tråkigt att de väljer konfrontation i stället för dialog, säger Björn Lyngfelt.

  LÄS OCKSÅ: Höjt pris på massa – igenLÄS OCKSÅ: Lantmännen öppnar för att betala tillbakaPREMIUM: Så ska Östrand bli störst i världen

  Relaterade artiklar

  Till toppen