Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 9 februari 2018

  Priset för slaktsvin höjs

  Efter nedgången fortsätter nu priset för slaktsvin öka i Tyskland. Även i Danmark görs en höjning.

  FOTO: Mostphotos

  Priset för slaktsvin börjar återhämta sig i Tyskland efter en långvarig nedgång. Minskad tillgång och ökad efterfrågan påverkar priset som de sista veckorna höjts med totalt 7 eurocent. Avräkningspriset ligger nu på 1,40 euro per kilo.

  Prisnedgången orsakades av ett överskott på gris och de tyska slakterierna har sedan köpt upp så mycket gris som möjligt när priset varit lågt. Det har i sin tur orsakat att det nu utbudet inte lägre kan täcka efterfrågan enligt danska Landbrugsavisen.

  Också i Danmark höjs priset nu för första gången sedan sommaren 2017. Danish Crown höjer med 20 öre, vilket motsvarar cirka 30 svenska öre.

  – Som jag ser det är det nu tydligt att obalansen mellan utbud och efterfrågan i Europa inte varit så stor som man skulle kunnat tro av det markanta prisfall vi sett det senaste halvåret, säger Sören Tinggaard hos Danish Crown, i en kommentar till Landbrugsavisen.

  LÄS OCKSÅ: Stank från biogasanläggning kan bli en dyr historiaPREMIUM: Grovfoderbristen en rysare

  Relaterade artiklar

  Till toppen