Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 11 januari 2018

  Nya motdraget glädjer minkuppfödarna

  När djuraktivisterna demonstrerar möts de nu av tysta motaktioner. "Det är fantastiskt att se hur lantbrukskollektivet sluter upp", säger Johan Dalén, VD för Svensk Mink.

  Det har blivit allt vanligare att djuraktivister demonstrerar och stör till exempel transporter till slakterier eller vid vårens kosläpp. En grupp som är hårt utsatta är också minkuppfödarna.

  FOTO: Håkan Persson

  I helgen gjorde Djurfront en aktion mot en minkgård i Västra Götaland. 7-8 aktivister dök upp vid gården, maskerade och med plakat men möttes av ett 80-tal personer i en spontan stödaktion. Många var lantbrukare och inte bara från trakten. Det kom folk från Skåne, Blekinge, Småland och Mälardalen.

  – Stödet betyder mycket för den som utsätts. Och det var enbart en stödaktion, inte en gest, inte ett ord, utan vi visar bara att vi finns där, säger Johan Dalén.

  LÄS OCKSÅ: Facebook blockade känd centerpartist

  Pälsdjursuppfödare misshandlades

  I höstas gick en demonstration så långt att aktivister tog sig in på en anläggning i Halland och där pälsdjursuppfödaren även misshandlades.

  Problemet med trakasserier måste politikerna lösa menar Johan Dalén:

  – Problemet är att vår grundlagsskyddade åsiktsfrihet och demonstrationsrätt urholkas när den missbrukas för förföljelse och att verkställa hot, trakasserier eller våld.

  LÄS OCKSÅ: Tillåtet att förfölja och hata på FacebookPREMIUM: Attackerna rubbar inte minkfarmarna

  Relaterade artiklar

  Till toppen