Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 14 december 2017

  Polisanmälan mot aktivister

  Tomma burars aktion mot slakteriet i Kristianstad har nu resulterat i flera polisanmälningar.

  Ett 20-tal djuraktivister från organisationen Tomma burar blockerade i måndags morse infarten till HK Scans slakteri i Kristianstad. Aktionen stoppade transporter både till och från slakteriet.

  Efter aktionen har flera polisanmälningar gjorts, bland annat om ohörsamhet mot ordningsman. När polisen beordrade flera av aktivisterna att flytta sig vägrade de att lyda. I stället fick de handgripligen flyttas från platsen av poliserna.

  – Polisen har rätt att hänvisa till en mer lämplig plats, men alla hörsammade inte detta och då fick de lyftas fysiskt till en annan plats, säger Fredrik Bratt, presskommunikatör på polisen till P4 Kristianstad.

  HK Scan har också gjort en polisanmälan som handlar om olaga intrång och skadegörelse sedan aktivister tagit sig in på slakteriets parkering och där satt upp klisterlappar på lyktstolpar.

  En av aktivisterna har polisanmält en chaufför för vårdslöshet i trafik. Anmälaren hävdar att hen tvingades kasta sig undan en lastbil eftersom chauffören inte väjde.

  LÄS OCKSÅ: Tillåtet för aktivister att hata på FacebookLÄS OCKSÅ: ”Rent djurplågeri”PREMIUM: Attackerna rubbar inte minkuppfödare

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen