Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 27 september 2017

  Nu är det bevisat: Svenskarna gillar ägg

  Nästan hälften av svenskarna anser att ägg är världens bästa livsmedel. Och tre fjärdedelar tycker att svenska ägg har bättre kvalitet.

   Svenskar gillar ägg. Och helst svenska.
  Svenskar gillar ägg. Och helst svenska.

  46 procent av svenskarna anser att ägg är världens bästa livsmedel. Det visar en attitydundersökning som branschorganisationen Svenska Ägg låtit göra.

  Ägg är också ett uppskattat livsmedel, 16 procent uppger att de äter ägg varje dag och 48 procent äter ägg flera gånger i veckan. En orsak kan vara att ägg anses nyttigt, drygt sju av tio svarar att ägg är ett av de mest näringsrika livsmedel som man kan äta.

  Hälsomedvetna

  ”Vi gör den här typen av undersökningar regelbundet och under de senaste åren har vi kunnat se att den positiva attityden till ägg har stärkts ytterligare. Det beror säkert delvis på att fler har blivit hälsomedvetna. En av de tydligaste mat- och hälsotrenderna de senaste åren är ökat proteininnehåll i kosten och minskat sockerintag, någonting som gynnar ägget”, säger Astrid Lovén Persson, verksamhetsledare för branschorganisationen Svenska Ägg, i ett pressmeddelande.

  Svenskt bättre

  Undersökningen visar också att attityden till svenska ägg är särskilt positiv. 73 procent anser att svenska ägg står för en bättre kvalitet än ägg från andra europeiska länder och 78 procent anser att vi i Sverige har en bättre djurvälfärd.

  LÄS OCKSÅ: Påsken höjdpunkt för äggkonsumtionenLÄS ÄVEN: Sverige nästan självförsörjande på äggMER LÄSNING: Äggskandal i EUPREMIUM: Så ska du tänka inför köp av nya maskinerPREMIUM: Embargo stoppar inte Arla i Ryssland

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen