facebooktwittermail d

Toppkockar tar kommandot över fodret

I ett smakexperiment har toppkockar toppat fodret med ekologiska kycklingar med grönkål och morötter för att se vilken smak det sätter på köttet.

Morötter och grönkål har serverats till tusen kycklingar i ett nytt smakexperiment som görs i ett samarbete mellan Kronfågel, Menigo, Långbro Värdshus och Den Gyldene Freden.
Morötter och grönkål har serverats till tusen kycklingar i ett nytt smakexperiment som görs i ett samarbete mellan Kronfågel, Menigo, Långbro Värdshus och Den Gyldene Freden. FOTO: KRONFÅGEL

Vanligtvis får Kronfågels ekologiska Bosarpkycklingar foder som innehåller raps, åkerböna och ärter. Men nu testar toppkockarna på restaurang Långbro Värdshus och Den Gyldene Freden att toppa med ekologiska morötter och grönkål för att sätta en annan smak på köttet. Experimentet sker på en mindre testgrupp på tusen kycklingar.

"Vi vill tillsammans med våra kunder höja kycklingens status och utveckla den svenska fågeln för Sveriges många restauranger. Och snart får vi se vilket resultat det här projektet ger – spännande", säger Charlotte Rosta, Brand Manager på Kronfågel i ett pressmeddelande.

Kronfågel uppger att man vill utveckla samarbetet med Bosarpkycklingen och även ta fram nya innovativa smaker.

MEST LÄST: Lantbruket vill inte ses som miljöfarlig verksamhet

PREMIUM: Kalkylerad naturvård ger avkastning