Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 19 juni 2018

  Skogsstyrelsen utreder jämställdheten

  Hur är det med jämställdheten i skogen, har män och kvinnor samma möjlighet att göra karriär, arbeta i eller driva företag inom skogsnäringen? De är några frågor som Skogsstyrelsen ska försöka svara på.

  Regeringen har gett Skogsstyrelsen i uppdrag att utreda jämställdheten inom skogssektorn. Myndigheten ska utvärdera den jämställdhetsstrategi som togs fram av branschen 2011 och studera om strategin har fått genomslag, vilken medvetenhet som finns i skogssektorn och vilka erfarenheter som har gjorts. Myndigheten ska också ge konkreta förslag på förbättringar.

   Skogsstyrelsen har fått i uppdrag att utreda jämställdheten i skogssektorn.
  Skogsstyrelsen har fått i uppdrag att utreda jämställdheten i skogssektorn. FOTO: Leif Jäderberg

  Några områden som studeras är karriärvägar, villkor, representation och rekrytering.

  – Jämlika villkor för alla är förstås en självklar rättighet, men jag tror också att en jämställd skogssektor är en bättre skogssektor. Det ger i sin tur bättre förutsättningar för att vi ska kunna öka tillväxten i landets skogar och samtidigt nå miljömålen, säger Staffan Norin, ställföreträdande generaldirektör vid Skogsstyrelsen i ett pressmeddelande.

  I slutet av 2018 ska Skogsstyrelsen hålla en jämställdhetskonferens för skogssektorn. Uppdraget att studera jämställdheten i branschen är en del av det Nationella skogsprogrammet och ska vara klart senast den 30 november i år.

  LÄS MER: Nätverket för kvinnliga skogsägare firar 20 årLÄS MER: Fler kvinnor vill äga skog

  Relaterade artiklar

  Till toppen