Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 18 maj 2017

  Bucht motsäger Skog om artskyddet

  Landsbygdsministern hävdar att frågan om artskyddsförordningen ska ses över fortfarande bereds, men vill inte svara på frågor från ATL om det.

   Miljöminister Karolina Skog (MP).
  Miljöminister Karolina Skog (MP). FOTO: Kristian Pohl/Regeringskansliet

  Miljöminister Karolina Skog (MP) lämnade inget tolkningsutrymme när hon i en intervju med ATL slog fast att det inte finns några planer på att se över Artskyddsförordningen. Men när Altinget.se ställde samma fråga till hennes regeringskollega Sven-Erik Bucht (S) blev svaret ett annat. Han säger att frågan fortfarande bereds på Regeringskansliet.

  ATL har sökt landsbygdsministern för en intervju men hans pressekreterare meddelar att Sven-Erik Bucht inte har någon annan kommentar än att ”frågan bereds i regeringskansliet”. Frågor om hur det kommer sig att han och Karolina Skog kan ha så olika besked om vad som gäller, vilket inflytande landsbygdsministern har över frågor om miljölagstiftning och när den beredning han menar pågår kommer att vara klar har därför inte kunnat ställas.

  LÄS MER: Miljöministerns besked om ArtskyddsförordningenLÄS MER.Stor besvikelse efter Skogs beskedLÄS MER. Skog krävs på svar om besked i ATL

  Relaterade artiklar

  Till toppen