Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 13 maj 2017

  Skog krävs på svar om besked i ATL

  Moderat riksdagsledamot vill debattera varför regeringen inte tänker se över Artskyddsförordningen.

  I fredags publicerade ATL en intervju med miljöminister Karolina Skog (MP) där hon bland annat gav ett rakt svar på om det blir någon översyn av Artskyddsförordningen, något som bland andra skogsbranschen, och generaldirektörerna vid Naturvårdsverket respektive Skogsstyrelsen efterfrågat. Svaret var nej, det blir ingen översyn och inga ändringar i förordningen.

  Debatt i riksdagen

  Det har fått Jonas Jacobsson Gjörtler, riksdagsledamot och gruppledare för Moderaterna i miljö- och jordbruksutskottet, att reagera. Han kallar nu miljöministern till en interpellationsdebatt. I interpellationen frågar han hur regeringen motiverar att den översyn av artskyddsförordningen som begärts av två myndighetschefer inte ska genomföras och vilka åtgärder regeringen avser ”vidta för att säkerställa att artskyddsförordningen inte kommer hindra skogsägarnas möjligheter att bedriva ett långsiktigt och hållbart skogsbruk?”.

  Du kan läsa intervjun med Karolina Skog här.

  Relaterade artiklar

  Till toppen