facebooktwittermail d

Melkers Chark gör comeback med julkorv

Efter konkursen i början av året återupptar nu det anrika familjeföretaget produktionen i mindre skala. Den första korven finns redan ute på livsmedelshyllorna och under nästa år kommer flera nygamla produkter göra comeback.

Korvar hänger på rad.
Julkorv blir Melkers första nya produkt på marknaden. FOTO: FOTO: ULF PALM/TT

Efter 130 år i korvbranschen försattes Melkers Chark AB i konkurs i början av året. Nu återuppstår delar av varumärket, skriver Dalarnas Tidningar. 

I samband med konkursen lyckades bröderna Pär och Göran Olsson, som är femte generationens charkuterister i familjeföretaget, lägga beslag på två av fyra varumärken. 

– Vi bestämde oss för att köpa två av de fyra varumärken vi haft: Melkers, såklart, och sedan även Norrmalms – ett gammalt Stockholmsvarumärke som precis som Melkers går tillbaka till 1800-talet, säger Pär Olsson, till Dalarnas Tidningar. 

Den 29 oktober dök den första Melkers-produkten, en julkorv, upp i butiker i Dalarna. I början av nästa år kommer bland annat falukorv och kött- och fläskkorv, wienerkorv, isterband och en ny variant av stångkorv att lanseras. 

Läs också: Melkers Chark i konkurs