Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 21 maj 2020

  Tyskland vill skärpa kraven för köttindustrin

  Tyska regeringen har beslutat att stoppa entreprenadarbete på större slakterier, enligt källor till public service-sajten Tagesschau.

   Ett slakteri i Coesfeld i västra Tyskland, där hundratals arbetare testats positivt för coronaviruset. Arkivbild.
  Ett slakteri i Coesfeld i västra Tyskland, där hundratals arbetare testats positivt för coronaviruset. Arkivbild. FOTO: Michael Probst / TT

  De senaste veckorna har en debatt brutit ut om arbetsförhållandena i den tyska köttindustrin, sedan flera slakterier rapporterat stora utbrott av coronasmitta. En stor del av arbetskraften i den prispressade branschen är östeuropeiska gästarbetare som arbetar för underleverantörer eller bemanningsföretag, och ofta bor tillsammans på liten yta.

  Reglerna är tänkta att träda i kraft vid årsskiftet.

  Hundratals smittade på slakterier

  I april ska cirka 300 personer ha smittats av coronaviruset på ett slakteri i Birkenfeld, över 200 av dem rumäner. På köttjätten Westfleischs anläggning i Coesfeld testades över 250 personer positivt för corona och i början av veckan stängdes samma företags slakteri i Dissen, sedan ett hundratal fall bekräftats.

  France 24 rapporterar om en liknande situation även i Frankrike, där två slakterier i Frankrike kopplas till 100 fall av covid-19.

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen