Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 7 augusti 2017

  Tjur på rymmen smet igen

  Den tjur som rymde från en transport i Korsberga hittades i en hage med kvigor. Efter infångningsförsök har han nu smitit igen.

   Arkivbild.
  Arkivbild. FOTO: Mostphotos

  ATL har tidigare rapporterat om den 600 kilo tunga tjur, som rymde när han skulle gå från transporten in i stallet vid Solberga gård.

  Tjuren hittades i lördags i en hage på gården Löpareskogen tillsammans med en grupp kvigor och stutar, rapporterar Skaraborgs Allehanda.

  Man försökte fånga in tjuren utan framgång och ringde sedan veterinär för att få hjälp att skjuta tjuren med lugnande medel.

  – Veterinären hade inte den utrustningen hemma så det gick inte att genomföra. Vi har kallat in en jägare, tjuren är såpass rädd och vi riskerar inte livet säger Frida Ekström, tjurens ägare.

  Jägaren lyckades inte få någon ren skottlinje och i ett obevakat ögonblick smet tjuren igen. Sent på söndagskvällen var han fortfarande på rymmen, men man vet i vilket område han rör sig.

  – Tjuren lyckades smita förbi oss utan att vi märkte det. Han är lurig, han älskar att gömma sig! Blir han inte trängd så är han inte farlig, säger Frida Ekström till Skaraborgs Allehanda.

  LÄS MER: Gotlands gårdsmejeri går i konkursVIDEO: Så löste hon generationsskiftetPREMIUM: Intensivodling på liten yta ska ge stor avkastningLÄS OCKSÅ: Skogsägare byggde tjälfri skogsvägPREMIUM: PEAB slog knock out på konkurrenter

  Relaterade artiklar

  Till toppen