Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 8 juni 2018

  SMHI: Lite mer lågtrycksbetonat väder i början av nästa vecka

  De som hoppas på mycket regn den närmaste tiden ser ut att bli besvikna.

  – Inget omfattande nederbördsområde är på väg, men under måndag till torsdag i nästa vecka ser det ut att bli lite mer växlande väder med spridda skurar på många platser i landet, säger Marcus Sjöstedt på SMHI.

   Torkan bränner vallen efter förstaskörden.
  Torkan bränner vallen efter förstaskörden. FOTO: Marcus Frennemark

  För lantbrukare i stora delar av landet har det ihållande torra och varma vädret ställt till med problem. Någon riktig lättnad framöver går det inte heller att skymta i SMHI:s prognoser.

  – Vi går mot ett ganska torrt väder i helgen, även om de ser ut att kunna bli enstaka skurar i ett bälte från norra Götaland över Svealand till södra Norrland, säger Marcus Sjöstedt, meteorolog på SMHI.

  Växlande väder väntas

  Möjligen kan en liten ljusning skymtas i nästa vecka, då vädret väntas bli något mer växlande i stora delar av landet. En och annan skur kan falla, men något ihållande regnväder är inte att vänta.

  – Väderläget i stort ser ut att bli fortsatt varmt och på många platser blir det även fortsatt soligt – så risken för bränder kommer nog att kvarstå även efter nästa vecka, säger Marcus Sjöstedt.

  LÄS MER: Risk för katastrofskörd i SverigeLÄS MER: Sverige vädjar till EU: Ge oss dispenser i torkanLÄS MER: Bristen på regn skapar osäkerhet kring skörden

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen