Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 14 februari

  Köttdjur fast under nytt takras

  UPPDATERAD. Ett 60-tal köttdjur kan ha fastnat när ett tak rasade på en ligghall på en gård utanför Piteå under onsdagen.

  Räddningstjänsten larmades till platsen efter raset på onsdagseftermiddagen.

  Uppgifterna om hur många djur som drabbats eller dödats är ännu osäkra. Enligt SVT Norrbotten har ett 30-tal djur räddats ur byggnaden men ett 50-tal kan finnas kvar.

  – Det finns både traktor och grävmaskin på plats och man jobbar just nu med att försöka få ut djuren ur byggnaden. Räddningstjänsten har tillkallat distriktsveterinären som är på väg till platsen för att bedöma djurens möjligheter att klara sig, säger Daniel Granberg, räddningschef i beredskap, i ett pressmeddelande tidigt på eftermiddagen.

  Räddningstjänst från både Piteå som Älvsbyn deltog i arbetet att försöka rädda djuren.

  –  Jägaren avlivade de djur som skadats. Det gjordes för att lindra plågorna. Jag vet inte hur många djur som dött, men det bör handla om 35-40 stycken, säger Lars Andersson, insatsledare vid räddningstjänsten i Piteå, till Piteå-Tidningen.

  Hallen som drabbats av takraset uppskattas till cirka 250 kvadratmeter.

  LÄS OCKSÅ: Svårt veta hur mycket taken bärLÄS MER: Ladugårdstak rasade inLÄS OCKSÅ: 17 kor dödada efter takraset

  Till toppen