facebooktwittermail

Kritiserat slakteri stoppar slakten

Det uppmärksammade Kravcerifierade slakteriet i södra Sverige, som ertappats med allvarliga missförhållande, slutar slakta.

– Det förefaller ha varit ett systematiskt beteende att missköta sig när ingen ser på, säger Henriette Bonde Nordström på länsstyrelsen.

Länsstyrelsen utfärdade 2016 ett föreläggande mot slakteriet som gällde bristande bedövning av slaktdjuren. Bilden är inte tagen på slakteriet som nämns i artikeln – arkivbild.
Länsstyrelsen utfärdade 2016 ett föreläggande mot slakteriet som gällde bristande bedövning av slaktdjuren. Bilden är inte tagen på slakteriet som nämns i artikeln – arkivbild. FOTO: MARIE SWARTZ/TT

Aktivistorganisationen Djurrättsalliansen har under ett par års tid filmat delar av verksamheten på slakteriet med hjälp av dolda kameror. När filmerna nyligen publicerades av TV4 avslöjades allvarliga missförhållanden. Filmerna visar bland annat hur djur misshandlas och att tiden efter bedövning innan slaktdjuren avblodas är för lång. Reaktionerna har blivit kraftiga från myndigheter, lantbrukare och allmänhet.