facebooktwittermail

Inga tecken på att otjänligt hästkött nått Sverige

Det finns inga indikationer på att otjänligt hästkött som sålts av den liga som avslöjades av Europol förra veckan, har kommit till Sverige.Livsmedelsverket fortsätter att följa ärendet noga.

Den vid den spanskledda operationen kunde internationell polis gripa 66 personer för handel med otjänligt hästkött.
Den vid den spanskledda operationen kunde internationell polis gripa 66 personer för handel med otjänligt hästkött. FOTO: MOSTPHOTOS

Som ATL tidigare har rapporterat grep Europol i förra veckan 66 personer för att de varit involverade i handel med otjänligt hästkött.

Ligan hade bland annat handlat med kött från hästar som medicinerats på grund av skador. Hästarna hade fått nya falska papper och köttet hade sålts som livsmedel trots att det inte var klassificerat för detta ändamål.

”Ingen ny information”

Enligt både Jordbruksverket och Livsmedelsverket finns inga indikationer på att något av detta olagliga hästkött har kommit in i Sverige.

– Nej, vi har inte fått någon information om att det skulle vara så. Vi har inte heller fått några nya förfrågningar av andra myndigheter i det här fallet. Livsmedelsverket följer ärendet noga och om det skulle bli aktuellt vidtar vi de åtgärder som är nödvändiga, säger Aron Lindén, statsinspektör vid Livsmedelsverket till ATL.

LÄS MER: Oklart om olagligt hästkött nått Sverige

LÄS OCKSÅ: Nya hästköttskandalen – 66 anhållna