Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Häst 16 maj 2018

  Ny idé om sadelregister prisades

  Idén om ett digitalt register för att minska sadelstölder gillades mest av juryn.

   Karolina Malmlövs idé med sadelregistret vann pitchtävlingen om bästa idé i hård konkurrens och kunde ta emot prischecken på 10 000 kronor.
  Karolina Malmlövs idé med sadelregistret vann pitchtävlingen om bästa idé i hård konkurrens och kunde ta emot prischecken på 10 000 kronor. FOTO: Science Park

  Sadelstölder är ett stort problem inom hästsporten och kostar stora pengar. Ofta stjäls bara de mest värdefulla sadlarna. I flera fall har det sedan visat sig att de stulna sadlarna annonserats ut på utländska sajter motsvarande svenska Blocket, bland annat i Polen.

  Karolina Malmlöv identifierade och såg en affärsidé i ett system som kan förebygga och minska sadelstölderna, något som ATL tidigare har berättat i ett reportage. Idén fick hon efter en stor sadelstöld på sin föräldragård.

  Hon grundade Sellamigo, vars tjänst är ett digitalt internationellt sadelregister. Registret ska vara enkelt att registrera sadlar i både vid nyproduktion och begagnatmarknaden.

  Nu belönas hon för bästa idé i Sience Parks Acceleratorprogram i Jönköping vid en pitchtävling för bästa idé i konkurrens med sex andra produktidéer. Juryn motiverade sitt val med bland annat att Sellamigo är en tjänst med stor affärspotential där företaget utnyttjat ett befintligt system och med fördelar för både individer och samhälle.

  ”Det betyder mycket att andra tror på oss och att vi är på rätt väg”, säger Karolina Malmlöv.

  LÄS OCKSÅ: Maktlösa mot sadelstöldernaLÄS OCKSÅ: Ny lösning sätter stopp för penicillinchock

  Så fungerar registret

  Både sadeltillverkare och privatpersoner kan registrera sadlarnas ID-nummer i registret både för nya och begagnade sadlar. Där noterats också ägare.

  Man kan också rapportera sin sadel som stulen i registret.

  Registret är sökbart, den som till exempel ska köpa en sadel kan kolla upp sadeln i registret.

  När en sadel säljs kan man också göra ett ägarskifte i registret.

  Registret bygger också på att ryttare och tillverkare aktivt använder registret.

  Källa: www.sellamigo.com

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen