facebooktwittermail d

Glada Bonden genstämmer Arla

I mitten på november lämnade Arla in en stämning mot det Boxholmsbaserade mejeriet Glada Bonden för varumärkesintrång. Nu stämmer i sin tur Glada Bonden mejerijätten för för vilseledande marknadsföring.

Ostar från Glada Bondens mejeri märkta "Äkta Boxholms gräddost".
"Nu tvingade de fram en prövning i domstol, och det välkomnar vi så att vi får reda ut det här ordentligt", säger Glada Bondens ordförande Anders Birgersson i ett pressmeddelande. FOTO: MIKAEL MARKLUND

”Vi har hela tiden hävdat att ost som tillverkas i Boxholm ska få namnges efter det”, säger Glada bondens ordförande Anders Birgersson i ett pressmeddelande.

Arla har tidigare framfört i ATL att de under tio års tid investerat i marknadsföring och byggt upp varumärket Boxholmsost. När Glada Bondens ostar kom ut på marknaden påtalade Arla risken för förväxling mellan de båda varumärken och krävde att Glada Bonden skulle ändra på sitt.

– Vilket bolag som helst skulle försvara sitt varumärke om det kom en kopia på deras produkt, sa Arlas presschef Erik Bratthall till ATL.

Boxholmsost
Arla framhåller att de under tio års tid investerat i marknadsföring och byggt upp varumärket Boxholmsost. FOTO: JEPPE GUSTAFSSON/TT

Glada Bonden menade dock att Arla borde kunna se mellan fingrarna på användandet av namnet Boxholm.

”Nu tvingade de fram en prövning i domstol, och det välkomnar vi så att vi får reda ut det här ordentligt. Det är ju inte rimligt att ost från Östersund är den enda som får heta Boxholm”, säger Anders Birgersson i ett pressmeddelande.

Anders Birgersson.
”Vi har hela tiden hävdat att ost som tillverkas i Boxholm ska få namnges efter det”, säger Glada bondens ordförande Anders Birgersson i ett pressmeddelande. FOTO: MIKAEL MARKLUND

Arla stämmer Glada bonden för varumärkesintrång

Glada Bonden behåller namnet på sin ost

”I Boxholm har osten tagit fotbollslagets roll”

Glada Bonden vill rita om den svenska mejerikartan