Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Entreprenad 5 juli 2017

  Tallriksredskap som sparar kväve

  Borgeby

  Snabb nedmyllning av flytgödsel sparar kväve och är bra för både miljö och gröda. Nu finns tallriksredskapet Carrier X i en specialanpassning för nedmyllning.

  FOTO: Marcus Frennemark

  Redskapet sätts på gödseltunnans trepunktslyft. Gödseln släpps efter första tallriksraden och myllas omedelbart av den andra tallriksraden. En arbetshastighet på 10-12 kilometer i timmen ger både nedmyllning och jordbearbetning.

  Carrier X avsedda för nedmyllning är byggda på en ram i varmgalvaniserat stål, med skyddade kolvstänger och rostfria hydraulkopplingar. Utrustningen för gödselspridning kommer från tillverkaren av tunnan.

  Carrier X finns i arbetsbredderna 4,25, 5,25 och 6,25 meter. Den säljs redan i Tyskland och Nederländerna men har inte lanserats i Sverige ännu.

  PREMIUM: Så lurade han ogräsetLÄS ÄVEN: Maskinjättarna trappar upp kampenLÄS ÄVEN: Han säljer traktorer för välgörenhetLÄS ÄVEN: Nytt system från VäderstadLÄS ÄVEN: Väderstad söker mer personal


  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen