Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Debatt 19 september 2017

  Varför bjuder KLS Ugglarps in djurrättsaktivisterna?

  Hur tänkte KLS Ugglarps när de bjöd in djurrättsaktivisterna Kalmar animal save på en två och en halv timmes besök med rundvandring på slakteriet?

  Detta är ett debattinlägg i ATL, lantbrukets affärstidning. Det betyder att innehållet är skribentens egen uppfattning. Läs mer om ATL:s publicistiska målsättning här!

  Går man inte igenom vilka man bjuder in och vad dessa organisationer står för innan man öppnar upp dörrarna?

  De allra flesta vet vad dessa organisationer står för och vad de vill uppnå, nämligen att folk ska sluta äta kött och våra lantbruksdjur ska utrotas. Det känns lite konstigt att de bjuder in folk som de vet begår stöldräder hos bönder om nätterna, och får de något straff så är det oförskämt låga böter som anhängare swishar ihop till. Djuren som stjäls körs till olika ”fristäder” som bygger på att deras anhängare skänker pengar till djurens behov. Det är som en sekt som styrs av pengagåvor.

  Jag förstår att grundtanken med besöket var god men det går inte att prata med dessa människor som är så inne i sin tro. Detta besök ger dem bara än mer att skriva om och hata. Som Martin Smedjeback själv skrev efter besöket: ”Jag kan inte undgå att tänka på koncentrationslägren under tredje riket i Tyskland när jag står i dödsfabriken” och ”Vi äter kött för vi inte ger djuren nåt värde”.

  Visserligen tyckte han att personalen var trevlig och att det var intressanta diskussioner, så vi får väl hoppas att där inte var några produktionsplatsnummer synliga så någon av era leverantörer får oväntat besök efter det här mötet.

  Kanske KLS Ugglarps skulle bjuda in sina bönder i stället, så de får se hur det fungerar när djuren kommer in för slakt. Det är denna sista bit vi djurägare inte har någon som helst insyn i. Det hade varit väldigt intressant att få se hur det fungerar även för oss. Då kan vi även bemöta dessa personer när skällsorden och hatet haglar över oss för att vi skickar våra djur till slakt.

  Kerstin Herbertsson 

  Jämjö

  LÄS MER: KLS Ugglarps svarar: ”Öppenhet är viktigt”

  Tack!

  Ditt debattsvar är nu inskickat.

  Skicka in debattsvar

  Till toppen