Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Debatt 19 september 2017

  KLS Ugglarps svarar: Öppenhet är viktigt

  Vi vill visa upp vår verksamhet för att sprida kunskap och undvika spekulationer.

  Detta är ett debattinlägg i ATL, lantbrukets affärstidning. Det betyder att innehållet är skribentens egen uppfattning. Läs mer om ATL:s publicistiska målsättning här!

  Svensk köttproduktion ligger i världstoppen och står för det som konsumenten förväntar sig när man går till köttdisken. Vi är stolta över den tradition av god djuromsorg och transparens som vi och våra leverantörer står för och vi visar gärna upp verksamheten.

  Vi känner inte till vilket slakteri Kerstin Herbertsson levererar till och kan inte uttala oss om deras policy. KLS Ugglarps anläggningar är välbesökta och tar regelbundet emot besök från skolor, föreningar, företag, myndigheter och inte minst leverantörer. Däremot tar vi aldrig emot organisationer som godtar inslag av våld eller kriminalitet.

  Vi tar främst emot besök för att vi tycker att det är viktigt att visa upp allt bra som görs inom svensk köttproduktion och för att undvika spekulationer som bygger på okunskap. Problemet är inte vad människor vet om hur maten blir till utan snarare vad man inte vet och vad skillnaden är med att köpa svenskt.

  Vi har ett ansvar för att medverka till ökad kunskap och vi har dessutom ett behov av att öka intresset för att arbeta inom hela näringen. Det åstadkommer vi bara med öppenhet och ett professionellt bemötande. Vi arrangerade nyligen en gårdsträff utanför Karlskrona och dit kom upp mot 250 människor och det resulterade i att svensk köttproduktion hamnade på första sidan i dagspressen. Det skulle vara svårt utan den öppenhet både vi och leverantören står för.    

  Paul Robertson

  Inköpsdirektör KLS Ugglarps

  LÄS MER: Varför bjöds aktivister in till slakteriet?

  Tack!

  Ditt debattsvar är nu inskickat.

  Skicka in debattsvar

  Till toppen