Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 23 oktober

  Små skotare allt svalare

  Intresset för de mindre skotarna sjunker. Det visar en sammanställning från Skogsforum.

  2018 var ett toppår för skotare med en lastförmåga på 5 till 8 ton. Då inregistrerades det 40 nya maskiner. I fjol blev antalet 31 stycken och hittills i år har det blivit 20 stycken.

  Malwa 560 har ett stadigt grepp om marknaden med en andel som stadigt legat på över 50 procent. Terri och Vimek delar på den andra halvan av marknaden för de mindre skotarna. Det visar siffror från Transportstyrelsen som Skogsforum sammanställt.

  Vimeks vd Johannes Nilsson säger till Skogsforum att framgångarna i Vitryssland gått ut över den svenska marknaden, något som man nu ska jobba hårt med att reparera.

  Läs också: Corona tvingar Vimek och Malwa att bromsa

  Samtidigt som intresset för de mindre skotarna har svalnat de senaste åren har gallringsskotare i 11-tonsklassen ökat. 2018 inregistrerades det 23 stycken, 2019 blev det 40 stycken och hittills under 2020 har det blivit 31 nya 11-tonsskotare.

  Läs också:Mer kraft ur mindre motor på nya MalwaNyheter i stort och smått från KomatsuSå blir Eco Log och Gremos modellutbud

  Terris miniskotare 3020:

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen