Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Entreprenad 15 maj

  Så blir Eco Log och Gremos modellutbud

  Tre veckor efter beslutet om samgående håller den första Gremomaskinen på att tillverkas i Söderhamn. Nu är det också klart hur modellprogrammet ska se ut.

   Eco Log och Gremos nya skotarprogram består av fem maskiner med från 8,5 till 20 tons lastkapacitet.
  Eco Log och Gremos nya skotarprogram består av fem maskiner med från 8,5 till 20 tons lastkapacitet. FOTO: Eco Log

  Efter många år av samarbete stod det i mitten av april klart att Eco Log och Gremo ska bilda ett gemensamt bolag där all maskintillverkning ska ske i Söderhamn. Där håller redan den första Gremomaskinen på att sättas ihop.

  Samtliga maskiner från Eco Log och Gremo kommer att ha den förstnämndas färger och namn. Men trogna Gremoförare ska känna igen sig ändå, lovar Eco Logs vd Anders Gustafson i ett pressmeddelande:

  ”Även om maskinerna framåt kommer att se ut som och heta Eco Log är vi mycket måna om att kunderna ska vara trygga i vad de får och känna igen sig i maskinernas funktionalitet.”

  Fem nya skotare

  Det nya modellprogrammet innehåller fem skotare med lastkapacitet från 8,5 till 20 ton. Dessutom kompletteras Eco Logs skördarsortiment med en mindre åttahjulig maskin.

  ”Tack vare samgåendet kommer vi att kunna erbjuda våra kunder ett av marknadens bredaste sortiment genom skogsmaskiner i olika storlekar, med olika kapacitet och med egenskaper som kan möta och behärska de många, varierande uppgifter och miljöer som dagens skogsbruk kräver”, säger Anders Gustafson i pressmeddelandet.

  Modellernas namn:

  Eco Log 750 (tidigare Gremo), lastkapacitet 8,5 ton

  Eco Log 1050 (tidigare Gremo) lastkapacitet 10,5 ton

  Eco Log 1250 (tidigare Gremo), lastkapacitet 12,5 ton

  Eco Log 574F, lastkapacitet 14 ton

  Eco Log 594F, lastkapacitet 20 ton

  Skördarsortimentet kommer att bestå av samtliga skördare i Eco Logs befintliga sortiment plus Gremos lättare, åttahjuliga skördare med en vikt på 15,9 ton som får namnet Eco Log 1058.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen