facebooktwittermail

Swedish Agro ny återförsäljare av Lemken

Swedish Agro Machineryblir ny återförsäljare av Lemken i Sverige. Förutom återförsäljning kommer företaget även att ta hand om eftermarknaden i form av reservdelar och service på ett antal orter i Sverige där man nu etablerar sig.

Swedish Agro Machinery blir ny återförsäljare av Lemken.
Swedish Agro Machinery blir ny återförsäljare av Lemken.

Det uppger Swedish Agro Machinery i ett pressmeddelande. Förändringen innebär dock inte att företaget blir ensam med hela maskintillverkarens produktsortiment. Enligt pressmeddelandet kommer de återförsäljare som Lemken arbetar med i dag även i fortsättningen att vara återförsäljare för maskintillverkaren i Sverige.

Hela sortimentet

Swedish Agro Machinery uppger att man planerar att erbjuda hela Lemens produktportfölj inom växtskydd, sådd och jordbearbetning.

Hoppas på synergier

"Förutom det tyska premiummärket Claas, är vi glada över att ingå partnerskap med premiumtillverkaren Lemken. Såväl Claas som Lemken är privatägda familjeföretag med ett särskilt fokus på produkternas kvalitet, resultat och hållbarhet. Båda är ledande i Europa och vi förväntar oss flera synergier i dessa partnerskap de kommande åren", säger Swedish Agro Machinery vd, Jens Skifter, i pressmeddelandet.

Swedish Agro Machinery är ett dotterbolag till Danish Agro group som är distributör av en rad maskinmärken. Förutom maskinförsäljning bedriver koncernen även försäljning av foder, vitaminer, gödning, växtskydd och sådd.

LÄS MER: Swedish Agro: "Vi får göra ett bättre jobb"

LÄS MER: Lantmännens kupp mot Swedish Agro

LÄS MER: Claas organisation i Sverige tar form

LÄS MER: Jättarnas kamp om svenskt foder

LÄS MER: Lantmännens kupp mot Swedish Agro