Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 12 september 2016

  Claas organisation i Sverige tar form

  Försäljning och service av maskintillverkaren Claas maskiner i Sverige kommer att utgå från åtta kompetenscentrum spridda över landet. De ska alla finnas på plats i slutet av mars nästa år.

  FOTO: Magnus Bergström

  Swedish Agro Machinery tar över ansvaret för Claas maskinförsäljning i Sverige från Lantmännen Maskin den 1 oktober.

  Kontoret finns i Staffanstorp i Skåne. Vilka orter man ska bygga kompetenscentra kommer att meddelas inom kort och då börjar också rekryteringen av servicepersonal.

  – I varje region kommer det att vara en huvudanläggning med kompetenscentrum. Sedan kommer vi också att jobba med servicepartners men även med mobil service för särskilda produkter, säger Jens Skifter, vd på Swedish Agro Machinery till ATL.

  Reservdelslager i sydvästra Skåne

  Reservdelar kommer inledningsvis att levereras till svenska och norska kunder direkt från Claas lager i norra Tyskland, men man planerar att bygga ett reservdelslager i sydvästra Skåne.

  Det är också klart att Uwe Lütkeschümer från Claas tar plats i styrelsen för Swedish Agro.

  Köpte Kalmar Lantmän

  Swedish Agro är ett dotterbolag till Danish Agro och har sedan tidigare försäljning av insatsvaror och material till lantbruk. Tidigare i år köpte man Kalmar lantmän och har nu även handel med spannmål och oljeväxter, tillverkning av foder och butiksverksamhet med inriktning mot lantbruk och trädgård.

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen