facebooktwittermail d

Slakteri-vd lämnar jobbet - oense om driften

Skövde Slakteris vd Ove Konradsson slutar vid månadsskiftet. Den direkta orsaken ska vara ägarfamiljens ökade engagemang i stort och smått avseende driften.

FOTO: MIKAEL LJUNGSTRÖM

Det var i förra veckan som Ove Konradsson sa upp sig från vd-jobbet på Skövde Slakteri. Under torsdagen har han och ägaren Tommy Ögren förhandlat om hur och när anställningen ska upphöra.

– Det är lite olika skäl till att jag väljer att säga upp mig. Man kan väl säga att jag och ägaren inte har exakt samma uppfattningar i ett antal frågor och det riskerar att bli fel om det får rulla vidare. Nu skiljs vi som vänner, säger Ove Konradsson.

"Ägarna har de senaste månaderna visat kraftigt ökat engagemang i stort och smått avseende driften av slakteriet. Ett vaktombyte ger familjen Ögren möjlighet att visa sin potential att driva slakteriet samt förverkliga sina planer med Skövde Slakteri", skriver Ove Konradsson i ett pressmeddelande.

Ägna mig åt gården

Konradsson lämnar vd-posten redan den 30 juni. Han har tidigare fått några andra erbjudanden om jobb som han nu kommer att ta ställning till.

– Därmed inte sagt att jag kommer att ta något av dessa. Närmaste tiden ska jag ägna mig åt gården med stuteriet och lantbruksföretaget. Det har varit en tuff tid på slakteriet efter branden med långa arbetsdagar och ofta sju dagars arbetsvecka, konstaterar Ove Konradsson.

Tommy Ögren vill över huvud taget inte yttra sig om avhoppet när ATL får tag på honom eller när en efterträdare kan vara på plats och vem denne kan tänkas vara.

För tredje gången

Ove Konradsson inledde 2013 sin tredje vd-period på Skövde Slakteri när han efterträdde Cato Gustafsson. Han hade innan dess varit vd på slakteriet 1989–92 samt 1994–97.

Mellan andra och tredje sejouren i Skövde var Konradsson först landsbygdsdirektör på länsstyrelsen i Västra Götaland och därefter chef på Skånemejerier med ansvar för bland annat produktionen i Hjo.

Moderniserats för 230 miljoner

Nyligen återinvigdes slakteriet som efter en brand i oktober 2014 har moderniserats för 230 miljoner kronor. Skövde har nu landets mest moderna grislinje.

Skövde Slakteri kom i Ögrengruppens ägo 1991 och har alltid haft mycket knappa rörelseresultat. Fjolårets resultat på 28 miljoner kronor utifrån en omsättning på 1,4 miljarder var faktiskt det bästa någonsin.