Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 12 mars

  Högre utdelning till staten från Sveaskog

  En stark konjunktur för skogsindustrin under fjolåret gör att Sveaskog höjer utdelningen till ägaren staten till 900 miljoner kronor.

   "Efterfrågan på den förnybara skogsråvara som vi i Sveaskog levererar kommer att vara fortsatt hög", spår VD Per-Olof Wedin.
  "Efterfrågan på den förnybara skogsråvara som vi i Sveaskog levererar kommer att vara fortsatt hög", spår VD Per-Olof Wedin.

  Full fart i statens skogar under fjolåret ger nu återbäring i form av utdelning från Sveaskog. Företagets styrelse och årsstämma föreslår en utdelning på 900 miljoner kronor till ägaren svenska staten, en höjning med 100 miljoner från förra året.

  ”Förra året kännetecknades av en stark konjunktur för skogsindustrin och den goda konjunkturen bedöms fortsätta under 2018”, säger Per-Olof Wedin, vd och koncernchef, i ett pressmeddelande.

  ”Efterfrågan på den förnybara skogsråvara som vi i Sveaskog levererar kommer att vara fortsatt hög”, fortsätter han.

  Sammanlagt under 2010-talet har Sveaskog hittills delat ut drygt 9,5 miljarder kronor, med utdelningen för 2011 som en toppnotering på 4 473 miljoner kronor.

  Hållbart och lönsamt

  ”Vårt mål är att bedriva ett hållbart skogsbruk där ett aktivt, lönsamt och ansvarsfullt brukande av skog och skogsmark kontinuerligt skapar tillväxt, mångfald och ökat värde för generationer”, fortsätter Per-Olof Wedin.

  ”Vi kombinerar ett lönsamt skogsbruk med bevarandet av höga naturvärden, biologisk mångfald och positiv klimatpåverkan genom ökad kolinbindning och substitution av fossila material”.

  LÄS MER: Rekordintresse för stadsnära skogLÄS ÄVEN: Sveaskog vill locka fler älgjägareLÄS OCKSÅ: Sveaskog skapar Sveriges största lövskogPREMIUM: Högtryck i industrin pressar upp virkespriserna

  Läs mer om

  Till toppen