facebooktwittermail

Tre bränder samma kväll – polisen ser likheter

Efter tre bränder på kort tid på olika jordbruksfastigheter i Skåne utreder polisen om det finns ett möjligt samband. En man är anhållen misstänkt för grov mordbrand.

Räddningstjänsten släcker halm i en maskinhall i Björkeröd utanför Tollarp.
Räddningstjänsten släcker halm i en maskinhall i Björkeröd utanför Tollarp. FOTO: JOHAN NILSSON/TT

Den första branden började vid 21-tiden lördagen i en maskinhall utanför Eslöv. Där brann två större maskinhallar, allmänheten varnades för giftig brandrök och släckningsarbetet pågick ännu på söndagseftermiddagen.

Därefter, vid 23-tiden på kvällen, kom larm om en brand i en maskinhall i Björkeröd, mellan Tollarp och Linderöd. Även där arbetade räddningstjänsten fortfarande på söndagseftermiddagen.

Under natten brann det sedan i en lada i Ugerup, utanför Tollarp, 15 kilometers bilväg från Björkeröd. Räddningstjänsten var kvar på platsen till klockan 8.35 på morgonen.

Utreder möjlig koppling

Alla tre händelserna rubriceras som grov mordbrand, och polisen utreder en möjlig koppling mellan dem.

– Vi ser ett samband i att alla bränderna sker under samma dygn, i ett inte allt för stort geografiskt område. Dessutom brinner det på gårdar och halm är inblandat i samtliga fall, säger Magnus Lautin, jourhavande förundersökningsledare vid polisen, till Kristianstadsbladet.

En man anhölls tidigt på söndag morgon, misstänkt för grov mordbrand gällande branden i Ugerup. På måndagskvällen rapporterade Kristianstadbladet att den misstänkta mannen har satts på fri fot. Han är fortfarande misstänkt för branden i Ugerup.

Läs mer:

Räddningstjänsten arbetar fortsatt vid branden i Eslöv

Avancerat släckningsarbete för branden i Eslöv 

Storbrand på två gårdar i Skåne – allmänheten varnas