facebooktwittermail

Nya TriMax går på djupet med en 6,3 meter i bredd

Dal-Bos utveckling av en större TriMax ska tillgodose det behov som uppstår, när tunga traktorer och transporter packar jorden, samt när det råder svåra väderförhållanden som gör problemet ännu värre.

Fram till nu har TriMax funnits tillgänglig som en buren kultivator med 3,0 eller 4,1 meters arbetsbredd. Nu har Dal-Bos utvecklingsavdelning gått ett steg längre och konstruerat en bogserad modell med 6,3 meters arbetsbredd. Arbetsdjupet är maximalt 30 centimeter och under arbetets gång kan djupet ställas in steglöst i intervallet fem till 30 centimeter.

Flera smarta finesser

TriMax 630 är utrustad med 23 kultivatorpinnar som är fördelade på tre sektioner. Avståndet mellan pinnarna är 27,5 centimeter, och efter kultivatorpinnarna består konstruktionen även av en rad med fjäderupphängda utjämningstallrikar samt en boggiupphängd vält.

Den så kallade 2D-stenutlösaren som sitter i konstruktionen är byggd för att utlösas när kultivatorspetsen träffar en sten. När detta inträffar kan pinnen flytta sig tio centimeter år vardera sida eller svängas upp helt över jorden. Detta ska skydda både spets och pinne, samt dämpa belastningen på kultivatorns ramkonstruktion.

Av naturliga skäl är TriMax 630 ett mycket effektkrävande redskap när spetsarna arbetar så djupt som 30 centimeter. Dal-Bo rekommendationer under normala jordförhållanden därför att kultivatorn bör dras av en traktor som har minst 400 hästkrafter.

LÄS ÄVEN: Dolda kostnader med att skippa plogen

LÄS ÄVEN: Volvos nya minigrävare går på el

LÄS ÄVEN: Bengt drabbades av svart sörja i traktortanken

LÄS ÄVEN: Så skiljer sig Claas reservdelspriser

Fakta: Dal-Bo TriMax 630

Arbetsbredd: 6,3 meter

Totalvikt: 8 500 kg

Vikt / meter arbetsbredd: 1 350 kg

Antal sektioner: 3 stycken

Rek. körhastighet: 8-12 km/h

Antal hydrauluttag: 4 DV

Effektbehov (minimum): 400 hk

Transportbredd: 3 meter

Transporthöjd: 4 meter

Däckdimension: 600/50-22,5 twin

Hydrauliska bromsar: Standard

LED transportbelysning: Standard

Underhållsfria lager: Standard

50 mm spetsar för djupbearbetning: Standard

120 mm spetsar med vingskär: Tillval