facebooktwittermail

Nya teleskoplastare från New Holland

Tillverkarna har släppt flera nya teleskoplastare den senaste tiden. Senast ut i raden efter och är New Holland som släpper en mer mångfasetterad maskin med flera nyheter på in- och utsidan.

FOTO: EMMANUEL BOURGOIS

Nyheterna i New Hollands teleskoplastare börjar i motorrummet. Förutom uppdaterade motorer som klarar utsläppskraven enligt Tier 4B har alla fem modellerna i LM-serien också fått utökad motorstyrka. I praktiken är det endast den kompakta LM5.25 som lämnas oförändrad.

Maskinstationerna lär framför allt dra nytta av maskinens förbättrade vägprestanda, med bättre dragkraft och bättre växling som gör att maskinen även klarar svår terräng. Detta ska, enligt tillverkaren, minska transporttiderna mellan jobben.

Med den nya serien följer även en rad valmöjligheter, skriver New Holland i sitt internationella pressmeddelande. Förutom att skräddarsy sin belysning utifrån ett antal tillval kan användarna bland annat välja till ytterligare verktygslådor fram och bak.

När det kommer till modellerna 6.32, 7.35 och 9.35 medför den nya motorn en ökning med tolv hästkrafter till totalt 133 hästkrafter, medan modellerna 6.35 Elite och 7.42 Elite ökar med tre hästkrafter till totalt 146 hästkrafter. För att klara utsläppskraven enligt Tier 4B har New Holland framför allt valt att använda sig av beprövad SCR-teknik.

Andra teleskoplastare

LÄS ÄVEN: Nya TM 420 blir störst

LÄS ÄVEN: Ny teleskoplastare gör Massey Ferguson komplett

FOTO: EMMANUEL BOURGOIS
FOTO: EMMANUEL BOURGOIS