Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 15 november 2017

  Ny teleskoplastare gör Massey Ferguson komplett

  Agritechnica

  Massey Fergusons strävan efter att få ett komplett produktprogram blir verklighet genom nya balpressar och den nya teleskoplastaren TH.7030.

  På Agritechnica visar företaget upp flera produktnyheter, och vågar nu påstå att man är en så kallad ”full liner” med ett komplett sortiment av lantbruksmaskiner. Nyheterna börjar på balsidan där företaget visar upp den nya RB-serien bestående av fem modeller.

   Företaget kompletterar sitt balprogram med nya modeller.
  Företaget kompletterar sitt balprogram med nya modeller. FOTO: Fredrik Stork

  Serien har ett brett urval av fasta och variabla kammare. Med produkterna vänder sig Massey Ferguson sig till allt från små gårdar till större lantbruk och professionella entreprenörer.

  Företagets balprogram kompletteras även av den nya högpresterande flaggskeppsmodellen, fyrkantspressen MF 2370 UHD. Denna pressar med högre densitet, och färdigpackade väger balarna 20 procent mer än de som produceras i MF 2270 XD.

   Kanske inget för var och än. Men för den som vill pressa in 20 procent mer material i varje bal kan denna fyrkantspress vara ett alternativ.
  Kanske inget för var och än. Men för den som vill pressa in 20 procent mer material i varje bal kan denna fyrkantspress vara ett alternativ. FOTO: Fredrik Stork

  Maskinen är skapad för lantbruk och maskinstationer som hela tiden jagar kostnader, lägre transportvolymer och ökad effektivitet. Balstorleken ligger på 120 cm gånger 90 centimeter.

  Lyfter sju meter

  Vid sidan av balpressarna blir företaget även mer komplett med den nya teleskoplastaren TH.7030. Maskinen har utvecklats för tunga laster i trånga utrymmen och ska ha goda manövreringsegenskaper, enligt företaget.

   Med en lyftkapacitet på tre ton och en lyfthöjd på sju meter blir Massey Ferguson en mer komplett leverantör av lantbruksmaskiner.
  Med en lyftkapacitet på tre ton och en lyfthöjd på sju meter blir Massey Ferguson en mer komplett leverantör av lantbruksmaskiner. FOTO: Fredrik Stork

  En genomläsning av specifikationerna visar att lastkapaciteten ligger på tre ton medan lyfthöjden uppgår till sju meter.

  Det enda som nu skulle kunna förbättra Massey Fergusons produktprogram ytterligare, enligt dem själva, är i så fall en teleskoplastare på nio meter. Men det behovet ser företaget inte att jordbrukssektorn har, utan det skulle i så fall vara en produkt för entreprenadindustrin.

   Maskinen är gjord för tunga laster i trånga utrymmen och ska ha goda manövreringsegenskaper, enligt företaget.
  Maskinen är gjord för tunga laster i trånga utrymmen och ska ha goda manövreringsegenskaper, enligt företaget. FOTO: Fredrik Stork

  S lika med avancerat

  Mindre uppdateringar har även gjorts på traktorsidan där alla avancerade modeller som byggs i franska Beauvais nu har fått tilläggsbokstaven S.

   MF 5709 S levereras med antingen Dyna-4- eller Dyna-6-transmissioner.
  MF 5709 S levereras med antingen Dyna-4- eller Dyna-6-transmissioner. FOTO: Fredrik Stork

  Med den nya beteckningen följer ny design, den nya pekskärmsterminalen Fieldstar 5 som tillval och en mängd andra standardfunktioner som ska förbättra komfort, effektivitet och säkerhet.

  För Skandinavien

  Här visas den 95 hästkrafter starka MF 5709 S upp som en helt ny modell i den nedre delen av S-sortimentet.

   Med sina 95 hästkrafter och kompakta utformning tror företaget att MF 5709 S kommer locka många skandinaviska köpare.
  Med sina 95 hästkrafter och kompakta utformning tror företaget att MF 5709 S kommer locka många skandinaviska köpare. FOTO: Fredrik Stork

  Traktorn levereras med antingen Dyna-4- eller Dyna-6-transmissioner, och lär bli särskilt intressant för Skandinavien tack vare sina hästkrafter och kompakta utformning.

  Bland nyheterna ATL redan berättat om märktes också Massey Fergusonmonterns största dragplåster, den nya skördetröskan i svart skrud som ni kan läsa mer om här.

   För vin- och fruktodlingar kom också mindre produktnyheter.
  För vin- och fruktodlingar kom också mindre produktnyheter. FOTO: Fredrik Stork

  LÄS OCKSÅ: Skottsäker John Deere för perfekt för skjutfältetLÄS OCKSÅ: Här skördas majs i sjöblöt åker

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen