Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 29 mars 2018

  Slättängs gods satsar stort på kyckling

  Slättängs gods startar kycklingproduktion. Lantbruksföretaget har fått tillstånd att föda upp 270 000 slaktkycklingar om året.

   Snart är det full fart på kycklingproduktionen även på Slättängs gods i Örtoft. Bilden är tagen på en annan gård.
  Snart är det full fart på kycklingproduktionen även på Slättängs gods i Örtoft. Bilden är tagen på en annan gård. FOTO: IBL Bildbyrå

  Godset Slättäng, i Örtoft strax norr om Lund, har fått tillstånd av miljö- och samhällsbyggnadsnämnden i Eslövs kommun om att föda upp 275 000 slaktkycklingar. Verksamheten ska byggas upp helt från grunden.

  – Det här är ett jättespännande projekt. Jag räknar med att kunna dra i gång så snart som möjligt men först ska vi ha avtal med kycklingslakteriet på plats, säger Jacob Bennet som äger och driver Slättängs gods.

  Även alternativ uppfödning

  Tillståndet från Eslövs kommun avser inte bara slaktkycklingar utan även alternativa uppfödningar som 233 000 unghöns, uppfödning av 82 600 föräldradjur till slaktkycklingar eller 109 000 kalkonplatser.

  Godset är på 800 hektar och huvudverksamheterna är jordbruk, energi och fastigheter.

  Enligt ansökan kommer gödseln från fjäderfäproduktionen att i huvudsak spridas på egen åkermark.

  LÄS OCKSÅ: Fler kycklingar behövsLäs också: Svensk Fågel tror på bra kycklingår

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen