Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 7 oktober 2019

  Polisen varnar för nya GPS- och fordonsstölder

  Under hösten har flera stölder från lantbruksmaskiner inträffat i Värmland. Polisen i region Bergslagen befarar att stölderna kan bli fler.

  ATL har tidigare rapporterat om GPS-stölder bland annat i Skåne och senast i Västmanland/Uppland. Men nu varnar polisen för stöldligor i Värmland, det skriver bland annat Karlskoga tidning.

  ”Genom internationellt polissamarbete vet vi att det nu finns tjuvar i landet som är specialister på att stjäla bland annat GPS-utrustning från lantbruksmaskiner och till exempel multifunktionsrattar från exklusivare bilar” skriver polisen på sin hemsida.

  Stölderna ska ha inträffat i slutet av september, men befaras kunna upprepas. Myndigheten uppmanar därför allmänheten till ökad vaksamhet samt att höra av sig till polisen på 114 14 om någon tror sig ha sett något.

  ”Ser man fordon, ofta utlandsregistrerade, eller personer som inte hör hemma i trakten tar vi tacksamt emot sådan information”, skriver polisen.

  Läs mer: GPS-stölder är tjuvarnas nya strategi

  Tjuvarnas knep vid bilstölder

  Varningen gäller också så kallade premiumbilar där tre stölder har inträffat mellan september och oktober i västra Karlstad. Där har gärningsmännen nattetid använt sig av en metod där de fångar upp signalen från bilnyckeln, genom entrédörren, och förlänger signalen för att på så vis kunna låsa upp bilen och kunna köra i väg.

  Polisen tipsar därför om att förvara sina bilnycklar i en metallburk så att inte signalen går att föra vidare, ha belysning på garageuppfarten som tänds när någon kommer, och inte förvara nyckeln precis innanför ytterdörren.

  Läs mer: Så skyddar du din gård från stölder

  Relaterade artiklar

  Till toppen