Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 12 september

  Polarbröd investerar i ny produktion

  Knappt tre veckor efter storbranden som jämnade stora delar av Polarbröds tillverkning med marken investerar bolaget i ny produktion i Älvsbyn.

  – Det är väldigt roligt att vi kan komma igång så snabbt igen, säger Polarbröds koncern-vd Karin Bodin till TT.

   Polarbröd satsar på en anläggning för tillverkning av färdiga smörgåsar. Arkivbild.
  Polarbröd satsar på en anläggning för tillverkning av färdiga smörgåsar. Arkivbild. FOTO: Jonas Ekströmer/TT

  I dagsläget kämpar Polarbröd med att baka så mycket bröd som möjligt på sitt andra bageri i Bredbyn, efter att branden på anläggningen i Älvsbyn ödelagt stora delar av tillverkningen. Men det finns ljus i mörkret.

  Under hösten ska bolaget investera nio miljoner kronor för att starta upp en anläggning för smörgåsproduktion i Älvsbyn. Tillverkningen innebär i sin tur att det öppnas upp för omkring 20 arbetstillfällen.

  ”Symboliskt viktigt”

  – Det här är symboliskt viktigt eftersom det handlar om verksamhet just i Älvsbyn. Inom en inte allt för lång tid kan vi börja tillverka smörgåsar igen. Det är väldigt roligt, säger Karin Bodin.

  Tillverkningen som startas blir av bolagets färdiga smörgåsar som säljs till bland annat industrikunder som tåg- eller flygbolag, och till Pressbyrån samt 7-Eleven.

  Växande marknad

  – Just färdigpackade smörgåsar är en växande marknad, särskilt nu under pandemin när hela samhället är extra noga med hygien. Det är också lättare att komma igång med tillverkningen av de här produkterna än att baka bröd. Ett nytt bageri kräver större investeringar och tar längre tid.

  När Polarbröd påbörjar tillverkningen av smörgåsar kan Karin Bodin inte svara på.

  – Vi har inte tidsplanen helt klar än, men det blir under hösten.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen