Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 15 juni

  Molstaberg överklagar beslutet att inte bevilja skyddsjakt

  Molstaberg lämnar in en överklagan till kammarrätten angående beslutet att inte bevilja skyddsjakt på varg i Sjundareviret. Fårägarna på gården och länsstyrelsen i Stockholm är inte överens om hur vargangreppen i maj gick till.

  Molstaberg väljer att lämna in en överklagan till kammarrätten angående beslutet att inte bevilja skyddsjakt på varg i Sjundareviret, rapporterar SVT. Fårägarna på gården och länsstyrelsen i Stockholm är inte överens om hur vargangreppen i maj gick till.

  Länsstyrelsen avslog gårdens ansökan om skyddsjakt då man menade att det fanns brister i stängslingen. Vid det första angreppet ska ett staket ha legat ner och vid det andra ska bland annat en grind ha stått öppen. Länsstyrelsen i Stockholm menar att skyddsjakt är sista utvägen och att det i detta fall fanns andra lämpliga lösningar. Fårägarna på Molstaberg håller inte med om länsstyrelsens bedömning och menar att vargen inte nödvändigtvis måste ha kommit in på gården på de platser där stängslingen var bristfällig. Nu har fårägarna överklagat beslutet till kammarrätten.

  ATL har sökt Molstaberg för en kommentar.

  LÄS OCKSÅ: LRF överklagar avslag på skyddsjakt

  LÄS OCKSÅ: ”Många saker att ta hänsyn till”

  Till toppen