Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 16 maj 2018

  LRF överklagar avslag på skyddsjakt

  Under onsdagen stod det klart att LRF kommer driva fallet om Molstaberg som ett principmål.

  FOTO: Urban Brådhe

  I förra veckan kunde ATL berätta att fallet Molstaberg skulle kunna bli ett principmål för LRF. Under onsdagen bekräftade LRF:s ordförande Palle Borgström att det nu är klart att LRF kommer driva ärendet vidare.

  – Vi behövde lite tid för att göra en egen analys av läget, inte minst det juridiska, men nu är det bestämt, säger Palle Borgström till ATL.

  Inom kort kommer LRF alltså överklaga länsstyrelsens beslut om att inte bevilja skyddsjakt på varg i Sjundareviret – ett beslut som har fått mycket kritik. Enligt Palle Borgström handlar det om mycket mer än vargangreppen på fårgården Molstaberg.

  ”Molstaberg är ett tydligt exempel”

  – Det handlar dels om det här enskilda fallet och länsstyrelsen Stockholms orimliga hantering av ärendet, men sedan handlar det också om en vidare diskussion om rovdjursförvaltningen i Sverige. Molstaberg är ett tydligt exempel på att den rovdjurspolitik som riksdagen antog 2013, vid myndigheternas implementering inte har fungerat så som politikerna tänkte. Olika länsstyrelser gör helt olika bedömningar.

  Men hur det kommer gå i Förvaltningsrätten vill inte Palle Borgström inte spekulera i ännu.

  – Nu överklagar vi till Förvaltningsrätten och så får vi se vad utfallet blir och hur snabbt de behandlar det. Förhoppningen är att förvaltningsrätten säkerställer en likartad myndighetsbedömning över hela landet, avslutar Palle Borgström.

  LÄS OCKSÅ: Fårägare planerar demonstrationLÄS OCKSÅ: Vargattackerna på Molstaberg: Detta har hänt

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Läs mer om

  Till toppen