Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 18 maj 2017

  De inleder förhandlingar med Arla

  "Valet för ett framtida samgående föll på Arla Foods" säger Thomas Lundgren, ordförande för Gefleortens Mejeriförening.

   Gefleortens mejeriförening och Arla Foods kan gå samman. En intern process inom Arla inleds nu för att gå vidare i förhandlingarna.
  Gefleortens mejeriförening och Arla Foods kan gå samman. En intern process inom Arla inleds nu för att gå vidare i förhandlingarna. FOTO: Ann Lindén

  Gefleortens Mejeriförening har sedan början av 2017 sökt efter en extern partner med målsättningen att stärka den egna konkurrenskraften både i form av produkt- och teknikutveckling.

  Vid gårdagens föreningsstämma i Gävle beslutade ägarna enhälligt att inleda förhandlingar om ett samgående med Arla Foods.

  LÄS ÄVEN: Gefleortens ordförande kommenterar samgåendet i ATL

  ”Valet för ett framtida samgående föll på Arla Foods. För oss har det varit viktigt att den tänkta affärspartnern vill fortsätta utveckla såväl varumärket som mejeriet. Som en mindre regional mejeriaktör får vi det allt svårare att klara oss själva i den hårdnande internationella konkurrensen”, säger Thomas Lundgren, ordförande för Gefleortens Mejeriförening i ett pressmeddelande.

   Thomas Lundgren, ordförande för Gefleortens Mejeriförening.
  Thomas Lundgren, ordförande för Gefleortens Mejeriförening.

  ”Glad och ödmjuk”

  Gefleortens Mejeriförening har en invägning som motsvarar 1,6 procent av den totala mjölkinvägningen i Sverige och ägs av sammanlagt 68 mjölkbönder i Gästrikland, norra Uppland och Dalarna.

  ”Som företrädare för ett bondeägt mejeriföretag är jag naturligtvis både glad och ödmjuk inför att Gefleortens väljer att fördjupa förhandlingarna med oss. Nu väntar en intern process inom Arla för att gå vidare i förhandlingarna”, säger Arla Foods ordförande Åke Hantoft.

  Texten uppdateras.

  PREMIUM: Så lyfter tekniken ditt mjölkföretag

  Relaterade artiklar

  Till toppen