Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 10 oktober 2017

  Grisgård i storformat till salu

  En gård med plats för flera tusen grisar, egen biogasanläggning och flera hundra hektar åkermark är till salu.

  Bild 1/2 FOTO: Mikael Gianuzzi
  Bild 2/2 FOTO: Mikael Gianuzzi

  Nu finns tillfälle att förvärva stallar med plats för 10 000 grisar, egen biogasanläggning och cirka 500 hektar åkermark i västra Skåne. Prisidé 116 miljoner kronor.

  En stor lantbruksverksamhet kring byn Kvidinge i västra Skåne är till salu. Det är totalt elva fastigheter som säljs på ett bräde. Här bedrivs för närvarande slaktgrisproduktion, både eko och konventionell, i flera stallar samt växtodling.

  Bland objekten finns också en biogasanläggning, flera boningshus, maskinhallar och produktionsfastigheter varav den största är på 156 hektar. Totalt handlar det om cirka 500 hektar åkermark varav delar är omställd till ekologisk odling.

  LÄS OCKSÅ: Delar av stor ekogård till salu

  Den tidigare ägaren Håkan Bengtsson gick hastigt bort tidigare i år och sedan dess har verksamheten drivits vidare av ett företagsråd. Det är nu förvaltaren av dödsboet som står bakom försäljningen av fastigheterna.

  Elva objekt

  De elva objekten säljs separat men begärt pris för hela beståndet ligger på 116 miljoner kronor.

  – Det finns möjlighet för en enda köpare men de olika fastigheterna säljs som unika objekt. Verksamheten var inriktad på grisproduktion men lokalerna kan också användas till annan djurproduktion, säger Karl-Johan Hansson, fastighetsmäklare på Areal.

  Håkan Bengtsson var en samlare med särskild entusiasm för Case IH/International-maskiner. Ett 20-tal Case IH/International-maskiner såldes på en auktion i somras som lockade över 1 000 besökare.

  LÄS OCKSÅ: Dubbelt så högt pris för ÄngelholmsskogPREMIUM: Nu blir golfbanan odlingsmarkLÄS OCKSÅ: Utan inflytande inget äkta ägande

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen