Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 17 maj 2017

  "Ett måste att uppfylla sitt uppdrag"

  LRF:s Helena Jonsson hoppas efterträdaren får mer stöd av regeringen än vad Leif Denneberg haft.

   LRF:s ordförande Helena Jonsson.
  LRF:s ordförande Helena Jonsson. FOTO: Lrf

  I måndags meddelade Leif Denneberg regeringen och personalen han slutar som generaldirektör för Jordbruksverket när hans förordnande går ut 2018.

  LRF:s ordförande Helena Jonsson tackar Leif Danneberg för ett bra samarbete under de gångna sex åren.

  – LRF och Leif Denneberg har haft en mycket god samsyn kring vikten av en svensk livsmedelsstrategi för att uppvärdera betydelsen av den inhemska livsmedelsproduktionen, säger Helena Jonsson och fortsätter.

  – Initiativet kring ”Förenklingsresan” sätter jag även stort värde på, inte minst vikten av att arbeta med bemötande och attityder när det gäller företagares kontakter med myndigheter. Mottot att ”det ska vara lätt att göra rätt som företagare” är viktigt att hålla fast vid även för den myndighetschef som kommer efter Leif, säger Helena Jonsson.

  Meningsutbyten

  Helena Jonsson erkänner att de under åren i sina olika roller ”naturligtvis även haft en del meningsutbyten”.

  – De kraftigt försenade stödutbetalningar är en sådan fråga. Det får vi förutsätta att Jordbruksverket får ordning på innan Denneberg slutar.

  Vem skulle du vilja se som hans efterträdare?

  – Det är en bra fråga du ställer. Jag har tyvärr inget givet svar på den. Men det skulle vara bra om den kommande generaldirektören har samma engagemang för svenskt jordbruk som Leif Dennerberg haft. Som har samma driv i förenklingsarbetet och att förändra kulturen i verket och att personen får mer stöd av regeringen i det arbetet.

  – Sen behöver myndigheten verkligen kunna garantera att man kan uppfylla sitt uppdrag att administrera stödutbetalningarna. Det är ett måste.

  Läs mer: Leif Denneberg slutar på JordbruksverketLäs mer: ”Han borde avgått tidigare”

  Relaterade artiklar

  Till toppen