Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 8 mars 2018

  Christina Nordin ny generaldirektör för Jordbruksverket

  Avdelningschef på Näringsdepartementet tar över ledningen för Jordbruksverket.

   I dag utsåg regeringen Christina Nordin till ny generaldirektör för Jordbruksverket.
  I dag utsåg regeringen Christina Nordin till ny generaldirektör för Jordbruksverket.

  I dag utsåg regeringen Christina Nordin till ny generaldirektör för Jordbruksverket. Hon är i dag avdelningschef för avdelningen för näringsliv och villkor på Näringsdepartementet. Dit kom hon 2015 från en tjänst på Jordbruksverket.

  – Hon är en mycket stark och driven person som har ansvar för en stor och komplex avdelning i dag, säger landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S).

  Christina Nordin tillträder sin nya tjänst den 16 april.

  Ny struktur

  Jordbruksverket kommer också att få en ny organisationsstruktur, med en styrelse utsedd av regeringen. Regeringen ska även utse en överdirektör som är den näst högsta tjänstemannen på myndigheten efter generaldirektören. Hur styrelsen ska vara uppbyggd och vem som får plats i den är inte klart. Om det ska göras plats för representanter för bransch- och intresseorganisationer är det enligt Sven-Erik Bucht för tidigt att säga.

  Landsbygdsministern vill inte kalla den ökade styrningen ett underkännande av Jordbruksverkets nuvarande ledning, men säger att förändringen kanske borde införts tidigare.

  – Styrelsen ska säkerställa en balanserad resursfördelning mellan myndighetens olika verksamheter och att man också får ett effektivt genomförande av EU-stöden. EU-stöden är ett oerhört komplext och väldigt stort ekonomiskt område.

  Vad är den viktigaste uppgiften för den nya generaldirektören?

  – Jag ska inte peka ut exakt vad hon ska göra, det är inte min roll, men det kräver ett starkt och drivet ledarskap och att ta de rätta strategiska besluten och driva fram verksamheten.

  Att Jordbruksverket skulle få en ny generaldirektör i år har varit känt sedan Leif Denneberg i maj förra året meddelade att han lämnar verket när hans nuvarande förordnande går ut i år.

  LÄS OCKSÅ: Jakten på ny generaldirektörLÄS OCKSÅ: Leif Denneberg om varför han klev avLÄS OCKSÅ: Drömmen om en generaldirektör

  Relaterade artiklar

  Till toppen