Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 21 augusti 2019

  ”Barn får mat vi skulle bli polisanmälda för om vi producerade”

  En ledarartikel som skrevs redan 2013 har fått nytt liv i sommar - för andra gången. Frågan, att barn i skolan ska få svensk mat i skolan av etiska skäl, är fortfarande aktuell.

  – Kommunerna serverar våra barn mat som vi skulle bli polisanmälda för om det var vi som producerade den, sa artikelns huvudperson Anette Gustawson till ATL 2016.

  FOTO: Ann Lindén

  LÄS MER: Livsmedelsverket: ”Går inte att exklusivt kräva svenskt kött”

  Texten, som är skriven av ATL:s tidigare ledarskribent Lars Vernersson, har rubriken Dubbelmoralen blev solkar i en mening och behandlar att Anette Gustawson, mjölkbonde i Norrtälje, kämpade för att hennes barns skola skulle servera svensk mat som specialkost.

  ATL pratade med Anette Gustawson 2016, senast som artikeln började spridas på nätet, och hon ansåg då att det inte bör ligga på varje enskild kommun att sätta upp vilka regler som ska följas vid upphandlingar, utan det borde vara en fråga för riksdag och regering.

  – När vi bönder i Sverige har så strikta regler att följa borde ta mig tusan även de som upphandlar offentlig mat veta vilka regler som gäller och följa dem, sa hon.

  Läs Lars Vernerssons ledare: Dubbelmoralen blev solklar i en mening

  Relaterade artiklar

  Till toppen